Wracam z powiewem świeżości, nutką Włoszech i makaronikiem.
- 150 gram łososia wędzonego,
- po łyżce orzechów ( włoskie, migdały, brazylijskie, pekan),
- 2 łyżki parmezanu,
- 2 ząbki czosnku,
- 1/2 cebuli,
- 1/2 chilli,
- sok i skórka z połowy pomarańczy,
- 1 łyżeczka miodu,
- 150 gram makaronu,
- parę pomidorków koktajlowych,
- po łyżce natki pietruszki i koperki,
- po łyżeczce oliwy truflowej i octu cytrynowego albo soku z cytryny,
1. Gotujemy makaron w osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy ciepłą wodą.
2. Do ciepłego makaronu dodajemy parmezan.
3. Mielimy orzechy z dodatkiem czosnku, natki pietruszki, koperku, soli i pieprzu.
4. Dodajemy na koniec ocet cytrynowy, oliwę truflową,chilli, miód i sok z pomarańczy.
5. Mieszamy wszystko z makaronem, układamy na talerzu.
6. Kroimy w kosteczkę cebulę i pomidorki w ćwiartki,
7. Kładziemy na makaron łososia pokrojonego w kostkę.
8. Następnie posypujemy cebulą i pomidorkami. Dodajemy szczyptę parmezanu.
9. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz