piątek, 13 marca 2015

Tatar z Łososia

Wiele osób uwielbia tatary, najczęściej jedzone są w formie tatara wołowego, podawane w akompaniamencie świeżo pokrojonej pajdy chleba i wiejskiego masełka. Bardzo smaczny i bogaty w wiele składników odżywczych pokarm. Jest gościem wielu Polskich domowych przysmaków. Tak też jest z dzisiejszym moim przepisem, który przygotowałem dla Was, tylko zamiast wołowiny użyjemy łososia.


Do przygotowania potrzebne będzie nam :
  • 300 gram świeżego łososia,
  • 200 gram wędzonego łososia,
  • 1 łyżka kopru włoskiegom
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • 4 łyżeczki soku z cytryny,
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 4 łyżki śmietanki 30 %.
Przygotowanie :

1. Lekko obsmażamy łososia, dosłownie chwile, następnie kroimy go w kostkę.
2. To samo robimy z łososiem wędzonym.
3. Wrzucamy rybę do miseczki i dodajemy do niej kolejno wszystkie składniki.
4. Mieszamy i wstawiamy na 10 minut do lodówki
5. Możemy posmarować chleb masłem i podawać obok albo ułożyć warstwowo.
6. Smacznego !!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz