Oczywiście przepis podkradłem mojej siostrze jak robiła dwa dni temu. Teraz będę zbierał laury :)
Tutaj mamy lukrowane dzień wcześniej siostry i mamy :)
Oto już polukrowane pierniczki:
Tutaj mamy lukrowane dzień wcześniej siostry i mamy :)
Składniki:
- 2/3 szklanki cukru pudru,
- sok z 1/2 cytryny ( tak optymalnie w zależności jaki kto woli wymiernik kwasowości ),
- 1 białko jaja.
- posypki w zależności jakie macie. Ja mam takie fikuśnie gwiazdeczki :) :
Przepis:
1. Ubijamy białko na sztywno i dodajemy cukier i sok z cytryny.
2. Mieszamy, aż cukier się rozpuści.
3. Sprawdzamy smak, czy jest dobry bilans kwaśnego ze słodkim.
4. LUKRUJEMY ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz